Body Sculpting

Werkingwijze

Cryolipolyse is een recente niet-invasieve techniek die een interessant alternatief biedt voor de conventionele chirurgie (liposuctie).

De techniek bestaat erin de vetcellen te vernietigen met een vriesmechanisme dat leidt tot apoptose (geprogrammeerde dood van de cel). De effecten zijn zichtbaar en langdurig.

U kan vetverlies van ruwweg 20-30% verwachten

Indicaties

Cryolipolyse is geschikt voor iedereen.

Deze behandeling wordt gebruikt om hardnekkig gelokaliseerd vet te behandelen zoals: buik, love handles, rug, binnenkant van de dijen, knieën, en heupen.

Contra-indicaties

  • Gevoeligheid voor koude
  • Bloedingsstoornissen
  • Problemen met de bloedsomloop in de behandelde zone
  • Recente littekens op de behandelde zone
  • Hernia of voorgeschiedenis van hernia op of nabij de behandelde zone
  • Huidaandoeningen zoals eczeem, dermatitis of huiduitslag
  • Zwangerschap of borstvoeding
  • Geïmplanteerd medisch hulpmiddel zoals een pacemaker of defibrillator.

Hoe de sessie wordt uitgevoerd

Op de te behandelen zone wordt een handstuk aangebracht dat de zone afzuigt en de beoogde vetcellen bevriest.

De behandelde zone kan na de behandeling een stijf aspect vertonen (dat u kan zien en voelen). Tijdelijk verbleken van de huid kan voorkomen. U kan zich misselijk en duizelig voelen want uw lichaam reageert op de behandeling. Deze reacties zijn normaal en verdwijnen meestal binnen enkele minuten.

Onmiddellijke gevolgen

In de behandelde zone kunnen zich blauwe plekken, zwellingen en gevoeligheid voordoen, of een rode huid die kan aanhouden tot enkele uren na de behandeling.

Mogelijke complicaties

Neem onmiddellijk contact met ons op als er andere dan de vermelde bijwerkingen optreden of als de symptomen aanhouden.

Resultaten

U kan de resultaten al drie weken na de behandeling waarnemen en de meest significante resultaten na één tot drie maanden, met een verlies van ongeveer 30% van de totale vetmassa, afhankelijk van het individu en de grootte van de te behandelen zone. Uw lichaam zal vervolgens op natuurlijke wijze beschadigde vetcellen blijven afstoten tot maximaal vier maanden na de behandeling. Men kan meerdere sessies uitvoeren tot het gewenste resultaat is behaald. De follow-upconsultatie bij uw arts na 2 maanden zal u toelaten te beslissen of een extra sessie nodig is.

We zien dat met deze methode niet alleen het silhouet duurzaam wordt verfijnd en geharmoniseerd maar dat in geval van een nieuwe gewichtstoename de behandelde zones dunner blijven omdat de adipocyten zijn vernietigd

Deze medische handeling is niet opgenomen in de codelijst van de Sociale Zekerheid , waardoor geen terugbetaling mogelijk is en geen ziekteverlof kan worden verleend voor deze esthetische behandeling.

Body Sculpting

Geïnformeerde toestemming

Gelieve de geïnformeerde toestemming te ondertekenen na deze zorgvuldig te hebben gelezen.

Wij hebben dit document opgesteld om u te informeren over enkele van de beschikbare behandelingen met dermale vullers en botox (injectables), de risico's ervan en alternatieve behandelingen. Artsen zijn wettelijk verplicht om dit document in te vullen en te ondertekenen vóór elke behandeling.

geneeskundige praktijk